neljapäev, 24. mai 2012

Sõrnikud


Kohupiimast valmistatud toidud on mulle alati meeldinud. Sõrnikud veel eriti, mis maitsevad kõige paremini siis kui nad on jahtunud, koos moosi või hapukoorega.

Vaja läheb:
400 g kohupiima
2 munakollast
1 dl nisujahu
2 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
veeretamiseks nisujahu
praadimiseks võid

Sega omavahel kokku kohupiim, munakollased, nisujahu, sool ja suhkur. Puista lauale nisujahu ja vormi kohupiimamass piklikuks vortsikeseks, veereta rulli jahus. Lõika tainavorst sobivate suurustega viiludeks, vormi neid jahus.  Vajuta iga sõrnik käte vahel lamedamaks ja prae neid pannil võis mõlemalt poolt kuldkollaseks. Serveeri jahtunult koos hapukoore või mõne meelepärase moosiga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar